"ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΕΩΜΕΤΡΗΤΟΣ ΕΙΣΙΤΟ"

Τεχνητή λίμνη, 45 χιλ. βορειοδυτικά των Σερρών, δημιουργήθηκε το 1932 με την κατασκευή του φράγματος του Στρυμόνα για την υδροδότηση της πεδιάδας. 

Αργότερα μετατράπηκε σε έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας. Προστατεύετε από την σύμβαση Ρασμάρ και συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές του Ευρωπαϊκού δικτύου "Φύση 2000".

Το μοναδικής ομορφιάς τοπίο, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα χαρίζει στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει αναπτυχθεί τουριστικά δίνοντας σας την ευκαιρία να θαυμάσετε πάνω από 300 είδη πτηνών και θηλαστικών, τον μεγαλύτερο σε πληθυσμό βουβαλιών στην Ελλάδα. Στην περιοχή εκτός των άλλων μπορείτε να κάνετε ιππασία, τοξοβολία, paintball, πεζοπορία ή να χρησιμοποιήσετε μια από τις βάρκες της λίμνης, τις επονομαζόμενες " πλαβές ".Θα κάνουν την διαμονή σας ξεχωριστή, χαρίζοντας σας αξέχαστες στιγμές.

Αν αποφασίσετε να πάτε, η πρόσβασή σας είναι εύκολη ακολουθώντας είτε την εθνική οδό εθνικής Θεσσαλονίκης-Κιλκίς είτε την εθνική οδό εθνικής Θεσσαλονίκης-Σερρών.

Πηγή: www.hellatime.gr

/