"ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΕΩΜΕΤΡΗΤΟΣ ΕΙΣΙΤΟ"

Φυσικό αξιοθέατο στην περιοχή των Καλαβρύτων. Η διαδρομή έχει μήκος 22 χιλ. και έχει χαρακτηριστεί η καλύτερη σιδηροδρομική δραμμή των Βαλκανίων, βρίσκεται σε υψόμετρο 730 μ. κατά μήκος του ποταμού.
Ο λόγος για τον οδοντωτό σιδηρόδρομο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το Διακοπτό, ένα έργο που ολοκληρώθηκε επί Χαριλάου Τρικούπι.
 
Είναι μια διαδρομη που αξίζει κανείς να την κάνει είτε με το τραίνο είτε πεζός. Στο φαράγγι θα σας δωθεί η ευκαιρία να ανακαλύψετε το μεγαλείο της φύσης, καταρράκτες, σπήλαια με σταλακτίτες και σταλαγμίτες συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο. Θα συναντήσετε σπάνια φυτά που αναπτύσσονται σε βραχώδη μέρη όπως, το αρωαμτικό φυτό Teucrium pollium, τη μικρή φτέρη Ceterach officinarum, την καμπανούλα των βράχων Campanla versicolor.
 
Στις μέρες μας το παλιό τραίνο που κινούταν με νερό, το έχει αντικαταστήσει ένα ντιζελοκίνητο τραίνο με δύο βαγόνια...περνώντας μέσα από τούνελ και φυσικές βραχοσκεπές.
 
Αν επισκεφθείτε τα Καλάβρυτα, θα ήταν κρίμα να μην πάτε μέχρι τη Ζαχλωρού και να πάρετε τον οδοντωτό. Είναι πραγματικά μια μοναδική διαδρομή που θα σας μείνει χαραγμένη στη μνήμη σας.
 
 
 
 
 
 
 
 
/